Escala
header

De personeelszaak

Ondersteuning bij uw personeelszaken

Training - Advies - Coaching - Interimmanagement

Wat is de personeelszaak?

 • We ondersteunen u in werken met mensen
 • We creëren grotere betrokkenheid bij uw medewerkers
 • Wij stellen u de bijhorende subsidiemogelijkheden voor.
 • We helpen uw doelstellingen te realiseren.

Over ons

De Personeelszaak is gegroeid uit het rijke netwerk van de Groep Syntra West en is dus niet gebonden aan enkele vaste experten alleen. Hierdoor kiezen we steeds de expert op maat van uw vraag.

Geen wollige verhalen, maar klare taal en adviezen waarmee u direct aan de slag kunt. Afhankelijk van het eventueel reeds uitgewerkte materiaal, uw beschikbare tijd en kennis ondersteunt De Personeelszaak u via een oriënterend gesprek of een volledige projectbegeleiding.

De Personeelszaak heeft de kennis en de tools in huis om al uw personeelsvraagstukken te beantwoorden. Altijd maatwerk, afgestemd op uw vraag.

Als subsidie-expert zoeken we naar de goedkoopste oplossingen voor uw HR-projecten dit via alternatieve financiering en subsidies.

Aanpak

Training

De ‘ready-made’ en direct bruikbare bedrijfsopleidingen en -trainingen bieden een praktische oplossing voor uw opleidingsvragen.

Advies

Als ervaren HR-partner denkt De Personeelszaak met u mee en werken we samen aan pragmatische en haalbare oplossingen.

Coaching

Bent u eerder op zoek naar een klankbord of ervaren coach die samen uw concrete situatie bekijkt en u op weg helpt? Dan gaat u best aan de slag met een adviseur. Dit kan individueel, met het management, of in teamverband.

Interimmanagement

Uw onderneming moet een fase overbruggen? Waarom dan niet meteen de nodige kennis en ervaring inschakelen? Met interimmanagement haalt u de juiste expertise in huis. On-the-spot en tijdelijk, net zolang dat het nodig is.

Loopbaancentrum

We dragen sedert 2017 het label van erkend loopbaancentrum. Heroriënteer samen met onze loopbaancoach uw carrière en ga voortaan fluitend naar uw werk.

Onze diensten

Meer engagement en beter inzetten van je medewerkers

Uw personeel is de motor die uw bedrijf draaiende houdt. Investeren in de individuele groei en ontwikkeling van elk van uw medewerkers is een absolute must.

De Personeelszaak ondersteunt u in je rol om medewerkers effectief, geëngageerd en lerend aan het werk te houden. Een competentie- en talentbenadering staat hierbij centraal.

 • Via het in kaart brengen van functies, meten van competenties en inventariseren van talenten zorgen we ervoor dat functies logisch zijn opgebouwd en dat medewerkers optimaal worden ingezet volgens hun talenten én volgens de doelen van uw bedrijf.
 • Samen bekijken we het interne proces van onthaal en inwerking. Gemotiveerde starters die zo snel mogelijk inzetbaar worden, is het resultaat dat we beogen.
 • Cruciaal bij het motiveren, opvolgen en evalueren van medewerkers is het voeren van functionerings-, beoordelings-, talent- en/of loopbaangesprekken. Wij helpen u door de bomen het bos te zien en de gepaste vertaalslag te maken naar je bedrijf.
 • Aan de hand van een goed opleidingsbeleid worden ontwikkelingsnoden correct gedetecteerd, is er een opvolgbaar plan, gebeurt het leren steeds volgens de meest geschikte vorm, is er een hoge transfer naar de werkplek, wordt kennis zoveel mogelijk geborgd,… Wij gaan na waar leren in uw bedrijf mogelijks nog kan verbeterd worden.
 • De Personeelszaak ontwikkelde een eigen meetinstrument voor competentietraining en stelt deze ook ter beschikking, zowel voor arbeiders als voor bedienden. Eenvoudig en praktisch in gebruik, specifiek en op maat van uw bedrijf. Het voorziet u niet alleen van vergelijkende grafieken en feedbackrapporten, maar ook van een kleurenmatrix met een overzicht van de sterktes en zwaktes per persoon of per team. Zo kan u mogelijke opleidingsnoden nóg sneller detecteren en hier een passend gevolg aan geven. Kortom, De Personeelszaak helpt u competent om te gaan met talent!

Uw rechterhand voor personeelszaken

Voor al uw vragen over personeelszaken geven we u oplossingen op maat, oa:

 • Het voeren van een goed functionerings- of beoordelingsgesprek is een kunst op zich. Hoe pakt u dit het beste aan, hoe benadert u medewerkers en hoe kunt u ze stimuleren? Hoe zorgt u ervoor dat deze gesprekken een meerwaarde worden in plaats van een verplichte oefening? Onze adviseurs kunnen u trainen en coachen in de toepassing van deze personeelsinstrumenten.
 • Wetgeving en regelgeving rond personeel veranderen snel. Bent u nog op de hoogte van de laatste wijzigingen?
 • Iedereen krijgt de boodschap dat ze langer moeten werken. Welke acties kunt u als werkgever nemen om iedereen aan boord te houden? Hoe houdt u iedereen binnen uw organisatie gezond en gemotiveerd aan het werk?
 • Werkplekleren is het nieuwe modewoord binnen de HR-wereld. Bent u klaar om jonge medewerkers on the job op te leiden? Hoe kunt u uw ervaren medewerkers inschakelen om hun expertise te delen? Heeft u al stilgestaan bij eventueel verlies van tonnen ervaring?
 • Is uw verloning- of beloningsbeleid wel optimaal?
 • Doorlichting van uw personeelsbeleid door middel van een bevraging (scan) + tevredenheidsbevraging + meten is weten…

Teams beter laten samenwerken

Leidinggevenden zijn de sleutelfiguren binnen uw organisatie. Hoe weet u als iemand een goede leidinggevende is of wordt? Hoe kunt u de leidinggevenden laten groeien in hun rol? Welke coaching en ondersteuning kunt u bieden?

Zijn de teams samenhangend, meedenkend, en vormen ze een sterke motor van uw organisatie? Wij zorgen ervoor dat de middelen optimaal worden ingezet.

Subsidie-advies

Geïnteresseerd in een financiële extra voor uw HR-plannen?

Wist u dat ruim de helft van de bedrijven die recht heeft op subsidie, daar geen gebruik van maakt? Vaak omdat bedrijven de mogelijkheden niet kennen of geen tijd hebben voor de (lastige) aanvraag.

Als subsidie-expert helpt De Personeelszaak u in het uitwerken en vormgeven van uw projecten. Wat u van ons kunt verwachten:

 • We bekijken de slaagkansen van uw projectidee en gaat na of de opbrengsten opwegen tegen de kosten.
 • We vertalen uw projectidee naar een inhoudelijk en administratief correct subsidiedossier.
 • We staan uw indien gewenst bij in de administratieve opvolging van uw dossier.
 • We bieden inhoudelijke ondersteuning bij de uitvoering van uw dossier.
 • We bieden u een frisse scan van uw HR-beleid en ontwikkelen samen een duurzaam HR-toekomstplan.

Meer weten? Contacteer ons:

depersoneelszaak@escala.be

Tel. 050 40 30 97

Onze partners

Met de steun van

© Copyright 2018 door Skilliant cvba| Alle rechten voorbehouden | Algemene Voorwaarden | Privacy | m.z. Spoorwegstraat 14 | 8200 Brugge België